16 Nisan 2015 Perşembe

İKİ RENKLİ KARAMELLİ SÜTLÜ TATLI




Tadı ve görüntüsüyle fark yaratan nefis bir sütlü tatlı tarifimm



Malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı dolusu buğday nişastası
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr)

  •  

    Öncelikle bir kapta süt, yumurta sarısı ve nişastası tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
    Çelik bir tencereye şekeri alın kısık ateşte kahverengileşinceye kadar karamelize edin. Kremayı üzerine dökün ve katılaşan şekerin erimesini bekleyin. Sütlü yumurtalı karışımı üzerine ilave edin ve çırpıcı ile iyice karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Puding kıvamına gelince yarısından biraz azını bir kaba aktarın. İçine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Kaselerin içine paylaştırın. Biraz bekleyip tencerede kalan karamelli karışımı da üzerlerine paylaştırın. Çikolata yada rulo gofret ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
    Not: Bu ölçüden büyük tatlı kasesi olarak 5 tane, küçük tatlı kaselerinde 6-7 adet çıkıyor.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder