8 Nisan 2015 Çarşamba

MUZLU YUMUŞAK TART

Ögleden sonra için misafir bekleyeniniz varmi..Sizlere pratik ve çok lezzetli bir tarifim var..
Muzlu yumuşak tart

 kek için malzemeler

  • 2su bard un
  • 2 yumurta
  •  1 su bardağı toz şeker
  •  1çay bardağı sıvı yağ
  •  1 çay bardağı yoğurt
  •  2 yemek kaşığı kakao
  •  1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya

 Yapılışı


  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır,yağ ve yoğurt eklenir.
  • Biraz daha çırpılarak elenmiş un kakao kabartma tozu vanilya ilave edilir iyice karıştırılır 
  • Tart kalıbı güzelce yağlanıp karışımi aktarin.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. 

Kek pişerken bu arada krema hazırlanır.
 Kreması için malzemeler

  •  2 buçuk su bardağı süt
  •  3 yemek kaşığı şeker
  •  3 yemek kaşığı hafif  tepeleme un  
  • Yarım paket toz krem şanti
  •  Malzemelerin hepsi karıştırılır koyulaşana kadar pişirilir 
  • ılınınca yarım paket toz krem şanti eklenip çırpılır ,dolapta dinlendirilir.

 Kek piştikten sonra  servis tabağına ters çevrilir.


  • 1 su bardağı süt 
  • 1 kaşık şeker 
  • 1 kaşık nescafe karıştırılır. 
  • Bu karışım ile kekin her tarafı güzelce ıslatılır. 
  • Dilimlenmiş 2 tane muz kekin üzerine sıralanır  damla çikolata serpilir.
  • Krema üzerine güzelce yayılır. 
  • Onun da üzerine çikolata sos veya karamel sos dökülerek bir kürdan yardımıyla kekin tam ortasından yukarı doğru çekilerek şekiller yapılır zebrakek yapılışındaki gibi şekillendirilir
  • Afiyetler olsun.
    Yumusak tartimizin farkli bir gunde yapilmis versiyonu..


1 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık :)
    Sizi takipteyim bana da beklerim.
    suslusirine.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil