12 Nisan 2015 Pazar

PORTAKAL JÖLELİ KEK

Sisli puslu ,güneşi özledigimiz şu günlerde ,saglik ,huzur dileklerimle 
Nefis bir tat sunuyorum sizlere 
Sevdiklerinizi haberdar edin..
PORTAKAL JÖLELİ TATLI


 KEKİ İÇİN MALZEMELER

  •  3 yumurta
  •  8 kaşık şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • 13 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
- Öncelikle şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır sıvıyağ portakal suyu ilave edilir portakal kabuğu rendesi kabartma tozu ve un elenerek eklenir
 -Güzelce yağlanan büyük dikdörtgen borcam tepsiye kek harcı dökülür 180 derecede pişirilir.
-Kekimiz fırında pişerken biz bu arada kremasını hazırlayalım.
 KREMASI

  •  4 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı silme toz şeker 
  • 1 yumurta sarısı
 -yumurta sarısı şekerle tel çırpıcı ile çırpılır -süt nişasta un ilave edilir iyice çırparak karışmaları sağlanır ve
-ocakta koyulaşana kadar pişirilir
-ocaktan alınır arasıra karıştırıp ılıklaşması sağlanır.

  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 1 poşet krem şanti ile iyice çırpılır
- soğumuş olan muhallebi 2 -3 dakika mikser ile veya herhangi bir çırpıcı yardımıylaçırpılır.
-kremşanti de ilave edilerek 3 4 dakika daha çırpılır.
-Büyük dikdörtgen borcamda pişirdiğimiz portakallı kekin üzerine muhallebi yayılır. PORTAKAL SOSU

  •  2 su bardağı portakal suyu yarım su bardağı su
  •  2 adet  soyulup dilimlenmiş portaka
  • l 6-7 yemek kaşığı toz şeker. 
-beraberce ocağa alınır
-kaynamaya başlayınca 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta çok az su ile açılarak kaynayan portakal karışımına katılır.
Bir iki taşım daha kaynatılır ara sıra karıştırarak soğuması sağlanır soğuyunca dolapta dinlendirilir servisten önce tatlının üzerine eşit şekilde  yayılır.
Dilimlenerek servis yapılır.

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Pek güzel gözüküyor. İnşallah benimki de böyle hoş olur.

    YanıtlaSil