Kısa bir aradan sonra yine yapımı kolay bir börek tarifi ile devam edeyim:)
- peynir
- maydanoz
- sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
Süt, şeker, maya, sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır.
Tuz ve un ilave edilerek yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir. Bunun için yaklaşık 10 dk kadar yoğurulur.
Hamur 7 eşit parçaya ayrılıp yarım saat kadar dinlendirilir.
Dinlenen hamur tek tek çok büyük olmayacak şekilde açılır. Aralarına 2-3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ sürülür, üst üste dizilir. Bu şekilde 15 dk kadar bekletilir.
Tezgah yada temiz bir çarşafın üzerinde alt kısımlarından çekiştirerek açılır.(zemin rengi beyaz olduğundan resimde inceliği pek anlaşılmıyor iyice incelecek hamur)
Açılan hamurun üzerine rendelenmiş peynir ve ince kıyılmış maydanozdan oluşan harç konularak sarılır. Tepsinin ortasından itibaren diğer hamurlara da aynı işlem uygulanarak yuvarlak halde dolanır.
Üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder