1 Mayıs 2015 Cuma

KITIRLI ELMALI TART

Merhaba:)

Havalar ısındı, bahar havasından öte yaz havası yaşıyoruz adeta. Bloguma bu güzel havalar yüzünden biraz ara verdim sanırım. Kaldığım yerden devam ediyorum.
Şu sıralar hiç olmadığı kadar güzel elma denk geliyor ve ben ya elmalı tart yapıyorum yada elmalı kurabiye:) tarçınlı cevizli tadına kokusuna doyum olmaz değil mi:) Size basit bir tart tarifi vericem. Eğer ki Elmalı Tart ın üzerindeki şeritleri tutturamıyorsanız tam size göre. Her ne kadar bugün yapmamış olsam da Buyrun Kıtırlı Elmalı Tart ın tarifine:




Hamuru için:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Üstüne:
  • 4 adet tatlı elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • yarım su bardağı kırılmış ceviz içi

Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tavaya alıp şekeri ekleyip rengi değişene kadar pişirelim. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım..
Margarin, sıvı yağ ve şekeri bir kapta elimizle karıştıralım. Yumurta , yoğurt, vaniya ve unu azar azar ekleyerek kabartma tozunu ilave edelim en ve yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun kıvamı için unu aldığı kadar yazıyorum ama yaklaşık 3 su bardağı olduğunu söyleyebilirim. Tabi 3 su bardağı unu bir kerede boca etmeyin azar azar ekleyin. 
Hamurdan portakal büyüklüğünde ayırıyoruz. Kalan hamuru tepsiye hamuru elimizle bastırarak serelim. Üzerine soğumuş olan elmalı harcı yayalım. Portakal büyüklüğünde kalan hamura azar azar un ekleyip iyice sertleştirelim. Biraz buzlukta bekletelim kolay rendeleyebilmek için. Ben bazen bekletmeden direkt rendeliyorum. Rendenin kalın kısmı ile elmalı harcın üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim.Öncden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Kolay gelsin, Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder