Bulgur pilavını çok tercih ederim.Besin değerinin yüksek oluşu ilk tercih sebebim daha sonra çok fazla çok çeşit uygulayabiliyorum
İşte bugünde tavuk sote ile birlikte buluşturduğum pilavımla sizlerleyim
Malzemelerimiz
- 2 Tavuk goğsü
- 1 adet küüçük boy sogan
- 1 adet küçük domates
- tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kekik
Pilavımız için Malzemelerimiz
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su
- tereyağ
- tuz
Yapılışı..
- Önce tavukalarımız soteleyelim.
- Tavamıza soganlarımız ince ince doğrayıp bir kaşık tereyağı birazda sıvı yağ içerisinde çevirelim
- Üzerine kabugunu soydugumuz domatesi doğtrayalım.
- ve süzgeç içerisinde yıkadıgımız ve kuş bası doğradığımız tabukalrımız ilave edelim
- baharatlarımızda katıp birlikte yagimizda çevirelim.Biraz sonrda üzerini geçmiyecek şekide ılık su katalım ve suyunu çekene dek pişirelim.
- Tavularımız suyunu çektikten sonra ise biraz kızarmış olsun istersek biraz daha ocakta karıstırarak bekletelim.
- Diğer taraftan
- pilav tenceremize yağımızı katıp tereyağımız eritelim üzerine birazda sıvı yağ ilave edelim.
- Bulgurlarımız dökelim ve tuz da katıp karıştıralım.
- Üstüne suyumuzu katıp ocağımızın altını kısıp pialvımız pişirmeye bırakalım.
- 10 dk içerisinde pilav suyunu çekecektir.Dikkat edin yakmayın.
- Kaynamıs suyunuz herzaman hazır olsun ki yanınızda bulgur suyu cekme ozelliğine göre bakıp az gelmişse su tekrar biazcık daha kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
- Bulgurlar suyunu iyice cektikten sonra pilavımızı demlenmeye bırakalım.
- yaklasım 10 dk sonra güzelce karıstıralım.
- Bir kase içerisinde önce tavuklarımızdan sonrada üzerine pilavımızdan doldurup iyice bastırarak yerleştirelim.
- Servis tabagına ters cevirip pilavımız servis edebiliriz..
- Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder