21 Haziran 2015 Pazar

TAVUK KAVURMALI BULGUR PİLAVİ



Bulgur pilavını çok tercih ederim.Besin değerinin yüksek oluşu ilk tercih sebebim daha sonra çok fazla çok çeşit uygulayabiliyorum

İşte bugünde tavuk sote ile birlikte buluşturduğum pilavımla sizlerleyim


Malzemelerimiz
  • 2 Tavuk goğsü
  • 1 adet küüçük boy sogan
  • 1 adet küçük domates
  • tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kekik

Pilavımız için Malzemelerimiz

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • tereyağ
  • tuz

Yapılışı..

  • Önce tavukalarımız soteleyelim.
  • Tavamıza soganlarımız ince ince doğrayıp bir kaşık tereyağı birazda sıvı yağ içerisinde çevirelim
  • Üzerine kabugunu soydugumuz domatesi doğtrayalım.
  • ve süzgeç içerisinde yıkadıgımız ve kuş bası doğradığımız tabukalrımız ilave edelim
  • baharatlarımızda katıp birlikte yagimizda çevirelim.Biraz sonrda üzerini geçmiyecek şekide ılık su katalım ve suyunu çekene dek pişirelim.
  • Tavularımız suyunu çektikten sonra ise biraz kızarmış olsun istersek biraz daha ocakta karıstırarak bekletelim.
  • Diğer taraftan
  • pilav tenceremize yağımızı katıp tereyağımız eritelim üzerine birazda sıvı yağ ilave edelim.
  • Bulgurlarımız dökelim ve tuz da katıp karıştıralım.
  • Üstüne suyumuzu katıp ocağımızın altını kısıp pialvımız pişirmeye bırakalım.
  • 10 dk içerisinde pilav suyunu çekecektir.Dikkat edin yakmayın.
  • Kaynamıs suyunuz herzaman hazır olsun ki yanınızda bulgur suyu cekme ozelliğine göre bakıp az gelmişse su tekrar biazcık daha kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Bulgurlar suyunu iyice cektikten sonra pilavımızı demlenmeye bırakalım.
  • yaklasım 10 dk sonra güzelce  karıstıralım.
  • Bir kase içerisinde önce tavuklarımızdan sonrada üzerine pilavımızdan doldurup iyice bastırarak yerleştirelim.
  • Servis tabagına ters cevirip pilavımız servis edebiliriz..
  • Afiyetler olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder