27 Kasım 2015 Cuma

MİFÖY MANTISI TARİFİ




Milföy Mantısı Tarifi
Mantı Nasıl Yapılır
Mantı Tarifi

Merhaba iyi akşamlar:) şu sıralar bilgisayarla ilgili problem yaşamaktayım ve 2004 den kalma eski laptop ile yazmaktayım. Daha hızlı çalıştığını anladım bu yaşlı kurdun:) Bugün yapımı kolay çay saatlerinde yada ana öğüne eklenebilecek güzel pratik bir tarifi paylaşacağım. Gerçek mantı gibi olmasa da lezzeti yakın güzel mantı tarifi. Buyrun tarife..




Malzemeler



Yarım paket milföy (kişi sayısına göre artırılabilir)

İç malzemesi için:

  • Haşlanmış 2 orta boy patates
  • Maydanoz
  • Karabiber, toz biber
  • Tuz

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Nane, tuz

Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt




Hazırlanışı:


Haşlanmış patateslere baharat ve tuz eklenerek ezilir. Milföy şekildeki gibi 9 parçaya bölünür. İç malzeme koyulur. Mantı şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Yağda salça kavrulur. Yarım bardak sıcak su, tuz ve nane eklenir. 2-3 dk pişirilip ocaktan alınır. Mantı üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirilir. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder