Milföy Mantısı Tarifi
Mantı Nasıl Yapılır
Mantı Tarifi
Merhaba iyi akşamlar:) şu sıralar bilgisayarla ilgili problem yaşamaktayım ve 2004 den kalma eski laptop ile yazmaktayım. Daha hızlı çalıştığını anladım bu yaşlı kurdun:) Bugün yapımı kolay çay saatlerinde yada ana öğüne eklenebilecek güzel pratik bir tarifi paylaşacağım. Gerçek mantı gibi olmasa da lezzeti yakın güzel mantı tarifi. Buyrun tarife..
Malzemeler
Yarım paket milföy (kişi sayısına göre artırılabilir)
İç malzemesi için:
- Haşlanmış 2 orta boy patates
- Maydanoz
- Karabiber, toz biber
- Tuz
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıcak su
- Nane, tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Haşlanmış patateslere baharat ve tuz eklenerek ezilir. Milföy şekildeki gibi 9 parçaya bölünür. İç malzeme koyulur. Mantı şeklinde kapatılır. Tepsiye dizilip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Yağda salça kavrulur. Yarım bardak sıcak su, tuz ve nane eklenir. 2-3 dk pişirilip ocaktan alınır. Mantı üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder