Besamel Soslu Kasarli Firinda Karnabahar
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1 soğan
3-4 yemek kaşığı kıyma
1 adet havuc
1 çorba kaçığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber (isteğe göre)
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Önce karnabaharı birkac parcaya ayirip, kaynamış ve limon suyu eklenmis suda 5 dakika kadar haşlıyoruz. Haslananlari tepsiye suzgecle alip cok kucuk olmayacak sekilde parcalara ayiriyoruz.
Tencerede soğanı kavuruyoruz, kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. havucu da ekleyip kavuruyoruz. Salça ve baharatları da ekleyip en son karnabaharı ekleyip çeviriyoruz az ateşte. Yaklaşık 1.5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tepsiye döküyoruz. Beşamel sosu da hazırlayıp üzerine döküyoruz. Onceden isitilmis 200 derece firinda 25 dk kadar pisirip firi dan alip kaşar peynirini serpiyoruz ve erimesi icin tekrar firinda 5 dk daha tutuyoruz.. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder