27 Temmuz 2016 Çarşamba

Pastane Kurabiyesi




Pastane Kurabiyesi Tarifi
Kuru Pasta Tarifi
Ay Kurabiye Tarifi
Kurabiye Tarifleri




Malzemeler


  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı yada ayçiçek yağı
  • 4. 5-5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı

  • Yumurta ve şeker mikserle 5 dk kadar çırpılır. 
  • Yağ, kabartma tozu, limon rendesi ve azar azar un eklenir yoğrulur. 
  • Hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp yuvarlanır. 
  • Daha sonra şekildeki gibi uzunlamasına yuvarlanarak uçları birbirine yakın olacak şekilde tepsiye dizilir. 
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz kalacak şekilde 8-9 dk pişirilir. 
  • Fırından alınıp soğumaya bırakılır. 
  • Kaynamış su koyduğumuz tencereye bir cezve konulur. 
  • İçine çikolata süt ve yağ konularak benmari usulü eritilir. 
  • Kurabiyelerin ucu çikolataya batırılır. 
  • Donmaya bırakılır.
  • Not: Limon kabuğu yerine portakal kabuğu ya da vanilya kullanabilirsiniz. Yada sade olarak yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun

Pastane Kurabiyesi Tarifi
Kuru Pasta Tarifi
Ay Kurabiye Tarifi
Kurabiye Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder