Pastane Kurabiyesi Tarifi
Kuru Pasta Tarifi
Ay Kurabiye Tarifi
Kurabiye Tarifleri
Malzemeler
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı zeytinyağı yada ayçiçek yağı
- 4. 5-5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket bitter çikolata
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yumurta ve şeker mikserle 5 dk kadar çırpılır.
- Yağ, kabartma tozu, limon rendesi ve azar azar un eklenir yoğrulur.
- Hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp yuvarlanır.
- Daha sonra şekildeki gibi uzunlamasına yuvarlanarak uçları birbirine yakın olacak şekilde tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında beyaz kalacak şekilde 8-9 dk pişirilir.
- Fırından alınıp soğumaya bırakılır.
- Kaynamış su koyduğumuz tencereye bir cezve konulur.
- İçine çikolata süt ve yağ konularak benmari usulü eritilir.
- Kurabiyelerin ucu çikolataya batırılır.
- Donmaya bırakılır.
- Not: Limon kabuğu yerine portakal kabuğu ya da vanilya kullanabilirsiniz. Yada sade olarak yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun
Pastane Kurabiyesi Tarifi
Kuru Pasta Tarifi
Ay Kurabiye Tarifi
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder