Simit Poğaça Nasıl Yapılır
Simit Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
- İsteğe bağlı peynir ya da patates, maydanoz
- Yumurta sarısı, kavrulmuş susam
Yapılışı:
- Öncelikle susam rengi değişene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.
- Bir kapta maya süt ile eritilir ve 5 dakika bekletilir.
- Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un eklenerek 10 dakika yoğrularak yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir.
- Hamur üzeri örtülü olarak 45-50 dakika dinlendirilir.
- Süre sonunda hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak el ile ya da merdane ile açılır.
- İç harç konulur ve kapatılır. Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizilir.
- Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
- Tepside 20 dakika daha mayalanır.
- Yumurta sarısı sürülür susama batırılır üzerine bıçakla çizik atılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
- Afiyet olsun.
Simit Poğaça Nasıl Yapılır
Simit Poğaça Tarifi
En Güzel Poğaça Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder