Elmalı Tart Nasıl Yapılır
Tart Tarifleri
Daha önce Elmalı Tart Tarifi yayınlamıştım ama farklı görüntüsü ile bu şekilde de yayınlamak istedim. Nefis Elmalı Tart Tarifinin ölçüleri ve güvenirliliği tamdır:)
Hamuru için:
- Yarım paket margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında olmalı)
- 100 gr toz şeker(yarım su bardağı)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağından biraz fazla)
Elmalı Harç İçin:
- 4 adet elma
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
Üzerine:
- İsteğe bağlı pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Süre bitiminde hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım.
- Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
- Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp ister şeritler keselim ister bir kalıpla şekillendirelim. Harcın üzerine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
- Afiyet olsun
Not: İç harca isterseniz portakal da ekleyebilirsiniz:)
Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart Nasıl Yapılır
Tart Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder