23 Ağustos 2016 Salı

Nefis pratik Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart Nasıl Yapılır
Tart Tarifleri

Daha önce Elmalı Tart Tarifi yayınlamıştım ama farklı görüntüsü ile bu şekilde de yayınlamak istedim. Nefis Elmalı Tart Tarifinin ölçüleri ve güvenirliliği tamdır:)





Hamuru için:
  • Yarım paket margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında olmalı)
  • 100 gr toz şeker(yarım su bardağı)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağından biraz fazla)


Elmalı Harç İçin:
  • 4 adet elma
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı  tarçın
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz


Üzerine:
  • İsteğe bağlı pudra şekeri
Yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. 
  • Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. 
  • Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri iyice elimizle karıştıralım. 
  • Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım. Süre bitiminde hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım. 
  • Kalan hamurdan orta boy borcam tepsisi yada tart tepsisi kadar oklava ile açalım. Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. 
  • Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp ister şeritler keselim ister bir kalıpla şekillendirelim. Harcın üzerine yerleştirelim. 
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
  • Afiyet olsun
Not: İç harca isterseniz portakal da ekleyebilirsiniz:)

Elmalı Tart Tarifi
Elmalı Tart Nasıl Yapılır
Tart Tarifleri





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder