İrmik Tatlısı Tarifi
Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi
Sütlü Tatlılar en çok tercih edilen hafif tatlılardır. Özellikle yaz aylarında mümkün olduğunca sütlü tatlılar yapmaya özen gösteririz. Yaz meyveleri ile buluşunca lezzetini katlayan bir irmik tatlısı tarifi vereceğim bugün. Cheesecake görünümü olsa da, malzemeden de anlaşılacağı gibi bildiğimiz irmik tatlısı.
Malzemeler
Alt Tabanı İçin:
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
Ara Kat İçin:
Yalancı Cheesecake
İrmik Tatlısı Tarifi
Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı frambuaz yada çilek, böğürtlen, vişne vb.
- 1 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası ( 1 çay bardağı su ile inceltilecek)
- 1 paket vanilya
- Meyveli sos için frambuaz, toz şeker ve 1 su bardağını küçük kaba alıp 1 saat buzdolabında bekletin. Küçük bir tencereye alı. Nişastayı 1 çay bardağı suda karıştırarak çözüp tencereye ilave edin.
- Koyulaşıncaya kadar karıştırın ve kaynayınca 1-2 dakika pişirin. Ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
- Ara kat için tereyağ hariç malzemeleri bir tencereye alın. Koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın.
- Muhallebi koyulaşınca tereyağını ekleyip karıştırıp ocaktan alın. Ilımaya bırakalım.
- Alt taban için burçak bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağını eritip bisküviye ilave edin. Sütü de ekleyelim ve iyice yoğurun.
- Kelepçeli kalıbın tabanını çıkarın. Servis tabağına kelepçeyi koyun.
- Bisküvili hamuru koyarak eşit şekilde yayın.
- Ilımış olan irmikli muhallebiyi üzerine döküp yayın. Buzdolabına kaldırıp tamamen soğumaya bırakalım.
- Soğuyan meyveli sosu, irmikli muhallebinin üzerine dökün.
- Dolapta 2 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
- Afiyet olsun
Yalancı Cheesecake
İrmik Tatlısı Tarifi
Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder