19 Mayıs 2013 Pazar

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ



Patlıcan yemeği birçok şekilde hazırlanabilmektedir.Ben etli olanın seçtim ve hemen hazırlığa basladım.






Malzemeleri...


  • 6-7 adet patlıcan
  • 1/2 kg kuşbaşı et
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • baharatlar(isteğe baglı)
  • sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çorbakaşığı salca
Hazırlanışı...

-Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra üzerindeki siyah kabuklarını şeritler halinde soyuyoruz.

-Küp küp doğruyoruz.ve Tuz kattığımız Suyun içerisinde bekletiyoruz ki kararmasınlar..

-Ayrı bir tencerede yemeklik doğradiğimiz soğanları sıvı yağda sotelemeye başlıyoruz.İyice yumuşayan soğanların içine yarım bardak sıcak su ilave ederek etlerimizi katıyor ve tenceremizin kapağını kapatıp etlerimizi pişiriyoruz.

-Salçamızı da katarak birlikte biraz daha soteliyoruz.

-Doğradığımız patlıcanları sudan çıkarıp Etlerimizin üzerine tencereye alıyoruz.

-Biber ve kabuklarını soyarak doğgradıgımız domatesleride ilave ediyoruz karabiber ve pul kırmızı biber ilave ediyoruz.

-İsteğe bağlı olarak sarımsaklarımızı da ekleyip 2 su bardağı sıcak suyumuzu da kattıktan sonra tenceremizın kapağını kapatıp orta ateşte yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder