Patlıcan yemeği birçok şekilde hazırlanabilmektedir.Ben etli olanın seçtim ve hemen hazırlığa basladım.
Malzemeleri...
- 6-7 adet patlıcan
- 1/2 kg kuşbaşı et
- 1 adet iri kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- baharatlar(isteğe baglı)
- sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çorbakaşığı salca
-Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra üzerindeki siyah kabuklarını şeritler halinde soyuyoruz.
-Küp küp doğruyoruz.ve Tuz kattığımız Suyun içerisinde bekletiyoruz ki kararmasınlar..
-Ayrı bir tencerede yemeklik doğradiğimiz soğanları sıvı yağda sotelemeye başlıyoruz.İyice yumuşayan soğanların içine yarım bardak sıcak su ilave ederek etlerimizi katıyor ve tenceremizin kapağını kapatıp etlerimizi pişiriyoruz.
-Salçamızı da katarak birlikte biraz daha soteliyoruz.
-Doğradığımız patlıcanları sudan çıkarıp Etlerimizin üzerine tencereye alıyoruz.
-Biber ve kabuklarını soyarak doğgradıgımız domatesleride ilave ediyoruz karabiber ve pul kırmızı biber ilave ediyoruz.
-İsteğe bağlı olarak sarımsaklarımızı da ekleyip 2 su bardağı sıcak suyumuzu da kattıktan sonra tenceremizın kapağını kapatıp orta ateşte yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder