18 Mayıs 2013 Cumartesi

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça

Bu günlerde blog tasarımlarına vakit ayırdığım için yayınlarımın tariflerin sizlerle paylaşamadım.Yumuşacık poğaçalar hazırladım evde kapış kapış bitti gitti  resimlerini facede yayınladım ve haklı olarak tarifi sorulda,bende e artık yaz bakalım tarifini dedim..Herkese sevgiler..



Yumuşacık Poğaça...

MALZEMELERİMİZ..
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya
- 6-7 su bardağı un
 Tarifimiz bilindik bir tarif gibi gözüksede yumuşacık kalmasını sağlayan ve uzun sure bayatlamaktan koruyan özelliği hamurunu yoğurmadan önce içine
- 1 adet haşlanmış patates;
haşlanmış patatesi rendeliyor olmamızdır sevgili hanımlar..

İç Malzemesi için dilediğinizi hazırlayabilirsiniz..Ptatesli ,kıymalı,çökelekli vs..
 Ben hem patatesli hemde lor peynirli hazırladım..
Üzeri İçin de
1-2 yumurta sarısı
çörek otu


Hazırlanışı..

- Sıvı malzemelir derin bir kapta iyice karıstırın.
- Tuz,şeker ,yumurta ve yoğurdu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Unu azar azar katarak instant maya ili karıstırın.
- Haşlanmış patatesi rendeleyin ve iyice karıstırarak hamuru hazırlayın.
- Kulak memesi kıvamında hamuru hazırlayın
- 1 saat kadar ılık ortamda dinlendirin.
- Hamurdan dilediğiniz büyüklükte koparın ve un serpistirdiğiniz tezgahınızda ortasını açın.
- İç malzemenizi koyun ve şekil verin
- Fırın tepsinize araklı olarak dizin.
- Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otunu serpiştirin.
- Fınında 170 derecede 30-35 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
POĞAÇAMIZ HAZIR..

Afiyet olsuun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder