23 Nisan 2015 Perşembe

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK TARİFİM :)

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı dolusu havuç rendesi
  • 1 küçük tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

  • Yapılışı:
    Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
    Süt, sıvı yağı ekleyip biraz karıştırıp un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekliyoruz.
    Mikserle bir miktar daha çırpıp havuç rendesi ve cevizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. 
    Yağlanmış kalıbımıza döküp 175 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder