23 Nisan 2015 Perşembe

KIYMALI SODALI BÖREK

Tariflerimi bloğuma arşivlemeye ve sizlerle paylaşmaya devam ediyorum :)

Nefis çıtır çıtır bir börek tarifi vericem, deneyin kesinlikle vazgeçilmez tarifleriniz arasında olacak ;)


  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 şişe soda(sade maden suyu)

  • İçine;


  • 200 gr kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • maydanoz
  • karabiber
  • tuz
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    Üzerine;
    • yumurta sarısı

    Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz. Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
    Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
    Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
    Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
    Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder