23 Nisan 2015 Perşembe

TUZLU KEK TARİFİM

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 orta boy patates (kabukları soyulmuş küçük halde küp küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz, dereotu (yarı yarıya, isteğe bağlı)
  • 1 er çay kaşığı pul biber, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un


  • Yumurtaları mikserle en yüksek devirde yaklaşık 3-4 dk beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
    Sıvı yağ, yoğurdu, sütü ekleyip az çırpıp, ardından kabartma tozu ve unu da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
    Patates, peynir, soğan rendesi maydanoz ve tuz, baharatları ekliyoruz.
    Kaşıkla karıştırıp orta büyüklükte tepsiye döküp yaklaşık 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder