4 Mayıs 2015 Pazartesi

MUZLU RULO PASTA

Eveet tarifleri arşivlemeye ve sizlerle paylaşmaya devam!:)
 
Vereceğim rulo pasta tarifi öçlü olarak güvenilir ve kolayca yapılabilecek bir pasta tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Buyrun o zaman tarife ;)
 
 
 
 

Malzemeler:
Keki icin;


4 adet yumurta
4 yemek kaşıgı seker
2 yemek kasigi eritilmis tereyagi
4 yemek kaşıgı dolusu un
3 yemek kaşıgı dolusu nisasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşıgı kabartma tozu

Kremasi icin:
2.5 su bardagi sut
4 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi dolusu un
1 yemek kasigi nisasta
Yarim yemek kasigi tereyagi

Arasina: muz

Uzerine: 1 paket krem santi - 1 su bardagindan biraz eksik soguk sut

Yapilisi:

Once kremayi hazirlayalim. Bunun icin seker, un, nisasta ve sutu cirpici ile karistirarak muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirelim. Ocaktan alip tereyagini ekleyip karistiralim. Arada karistirarak sogutalim. Buzdolabina alalim. İyice sogumali ki kek uzerine yayinca akiskan olmasin.
Kek icin; yumurta sari ve beyazlarini ayiralim. Yumurta beyazlarina 2 yemek kasigi sekeri ekleyip mikserler beyaz kopuk olana dek cirpalim.


Yumurta sarilarinin oldugu kaba kalan 2 yemek kasigi sekeri ekleyip 2-3 dk cirpalim. Erimis soguk tereyagini ekleyip biraz daha cirpalim. Yumurta beyazini ekleyelim. Bu asamadam sonra cirpici kullanmiyoruz.
Un, nisasta, vanilya, kabartma tozunu elekten elerek kaba aktaralim. Hepsini spatula yada kasi yardimiyla alttan ustte dogru karistiralim.

Tepsiye yagli kagit serelim. Uzerini cok az yaglayalim. Kek hamurunu dokup esit sekilde yayalim. Onceden isitilmis 170 derece firinda pembelensinceye kadar pisirelim.
Firindan alinca sicak halde iken. Kagit yardimiyla uzun kismindan baslayarak rulo halde saralim. Bunu yapmaksak kek soguyunca kirilabilir. Uzerine nemli bir bez orterek bekletelim. İyice soguyunca acalim.
Sogumus olan kremadan az miktarda kalacak sekilde ayiralim. Kalaninı keke surelim. 2 adet Muzu uzun kismina yerlestirip saralim.
Kalan kremaya krem santi ve sutu ekleyip mikserle cirpalim. Kek uzerine surelim. Dolapta 2-3 saat beklettikten sonra servis edelim. Afiyet olsun:)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder