24 Temmuz 2016 Pazar

Simit Poğaça Tarifi




Simit Poğaça Nasıl Yapılır
Simit Poğaça Tarifi
En Güzel Poğaça Tarifi




Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
İçi İçin:
  • İsteğe bağlı peynir ya da patates, maydanoz
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı, kavrulmuş susam


Yapılışı:
  • Öncelikle susam rengi değişene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.
  • Bir kapta maya süt ile eritilir ve 5 dakika bekletilir. 
  • Sıvı yağ, maden suyu, tuz, şeker ve azar azar un eklenerek 10 dakika yoğrularak yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir. 
  • Hamur üzeri örtülü olarak 45-50 dakika dinlendirilir. 
  • Süre sonunda hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak el ile ya da merdane ile açılır.
  • İç harç konulur ve kapatılır. Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizilir. 
  • Tüm hamura aynı işlem uygulanır. 
  • Tepside 20 dakika daha mayalanır. 
  • Yumurta sarısı sürülür susama batırılır üzerine bıçakla çizik atılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun.
Simit Poğaça Nasıl Yapılır
Simit Poğaça Tarifi
En Güzel Poğaça Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder